Triggerpoints Dry Needling Mindfulness Tennisarm Fysiocratie snellinks
Bernard Manje

Wie ben ik?

Bernard Manje

Ik ben Bernard en opgegroeid op de mooie waddendiamant Ameland. Van 1998 tot 2002 heb ik Fysiotherapie gestudeerd aan de Hanze Hogeschool in Groningen. Na een stageperiode ben ik blijven hangen bij TIGRA Heerenveen tot augustus 2023. Binnen TIGRA was ik verbonden aan de multidisciplinaire pijnpoli. Naast het werken bij TIGRA Heerenveen ben ik ook actief geweest als bondfysiotherapeut van de KNSB en de KNVB. Bij de KNSB ben ik fysiotherapeut geweest bij het team Jong Oranje. Hierin heb ik veel ervaring opgedaan in het begeleiden van sporters. Schaatsers die ik heb begeleid zijn onder andere: Sven Kramer, Ireen Wüst, Annette Gerritsen en Jorien Voorhuis. Bij de KNVB ben ik (regio-)fysiotherapeut en assistent trainer geweest bij de scheidsrechters betaald voetbal.

In 2010 ben ik mijn praktijk aan huis gestart. Dit is ontstaan uit de vraag die ik kreeg bij complexe, chronische klachten. Dat is de reden waarom ik mijn praktijk aan huis begonnen ben. Mijn expertise en kennisdomein ligt voornamelijk bij orofaciale klachten zoals kaakklachten, stemproblemen, nekklachten, hoofdpijnklachten, rugklachten en schouderklachten.

Het werken met therapeuten die gaan voor kwaliteit en alle mogelijke disciplines heeft mij gemaakt tot de therapeut die ik nu ben. Ik ben een grote voorstander van het multidisciplinair werken, iets wat ik ook binnen Fysiocratie doe. Van 2004-2008 heb ik me gespecialiseerd in de manuele therapie. Mijn Master in de Manuele Therapie heb ik in 2008 behaald. In de afgelopen jaren ben ik mij door mijn werk in het theater meer gaan specialiseren in stemproblemen, kaakklachten en klachten in het aangezicht. Dit heeft er toe geresulteerd dat ik in 2021 gestart ben met een nieuwe master in de Orofaciale therapie, die ik in 2023 afgerond heb.

Daarnaast ben ik sinds 2011 ook werkzaam voor diverse (inter)nationale theaterproducenten zoals Stage Entertainment (voorheen Joop van den Ende Theaterproducties), Theateralliantie, Shows & Events, Albert Verlinde Theater, Johan Nijenhuis & co & Sonia Friedman Productions. Zo heb ik gewerkt voor de musicals Mary Poppins, We Will Rock You, Wicked, Saturday Night Fever, Sister Act, Jersey Boys, Moeder Ik Wil Bij De Revue, War Horse, Aida in Concert, The Book of Mormon, 14 de Musical, The Bodyguard, Grease, Mamma Mia, On Your Feet, TINA!, Sound of Music, Hij Gelooft in Mij en vele anderen.