Wie is Fysiocratie? Dry Needling Mindfulness Tennisarm Fysiocratie snellinks
Werkwijze Fysiocratie

Werkwijze

Binnen Fysiocratie wordt er vanuit verschillende oogpunten naar klachten gekeken. Hierbij maak ik gebruik van de neuro-musculoskeletale gedachte. Dit houdt in dat er wordt gekeken naar zenuwen, spieren en gewrichten in de ruimste zin van het woord. Zo wordt er gekeken of de gewrichten vrij kunnen bewegen maar ook naar het feit of de spieren de gewrichten wel goed kunnen storen. Door zo breed mogelijk naar klachten te kijken probeer ik middels een “helikopterview” naar uw klachten te kijken. Hierbij spelen bij chronische klachten klachtonderhoudende factoren een belangrijke rol.

Klachtonderhoudende factoren

Waarom herstelt de ene persoon wel, maar iemand anders niet terwijl de klachten nóg zoveel op elkaar lijken? Dat is een belangrijke vraag die we altijd proberen op te sporen.

Een klein aantal factoren heb ik in mijn visie meegenomen:

Mobiliteit

Klachten kunnen worden veroorzaakt doordat een aantal gewrichten niet goed functioneren. Bewegen kan pijnlijk zijn, stijf aanvoelen of er kunnen bepaalde handelingen niet meer worden verricht. Dit kan een grote impact hebben op iemands leven. Middels mobilisatie- en manipulatietechnieken probeer ik de gewrichten weer beter te laten functioneren. Zie voor meer informatie bij manuele therapie.

Stabiliteit

Om te kunnen bewegen moeten we stabiel zijn. Wanneer we instabiel zijn kan dit van invloed zijn op het functioneren van ons lijf. Dit is voor veel mensen lastig om zelf waar te nemen. Bij actieve instabiliteit is de aansturing van de spieren onvoldoende. Binnen Fysiocratie maak ik gebruik van de principes van Balans- & Stabiliteitstraining volgens Chris Groothoff. Lees meer over stabiliteit en stabiliteitstraining

Houding

Een goede, correcte houding is van groot belang. Een verkeerde houding geeft vaak overbelasting van spieren en gewrichten, waardoor klachten kunnen ontstaan. Ik heb een hele duidelijke visie op houdings- en bewegingsgedrag ontwikkeld. Houdingstherapie is een vak apart. Daarom maak ik binnen Fysiocratie veel gebruik van de diensten van collega Line Boels in Vleuten. Wij delen dezelfde visie en hebben een prettige samenwerking. Voor meer informatie over cesar therapie en Line Boels verwijs ik graag naar haar website: www.cesartherapieboels.nl

Actief beleid

Uit het bovenstaande blijkt ook wel dat ik een actief beleid voer, maar ook een actieve houding van de ander vraag. Mijn motto: Ik heb nog nooit een patiënt beter gemaakt! Nu zult u denken: Ben ik dan wel aan het goede adres?. Het antwoord daarop is: JA! Ik ben van mening dat ik voorwaarden schep zodat u zelf kunt zorgen dat uw lichaam kan herstellen!

Mindfulnessbased

Binnen de behandelingen bij Fysiocratie is er ook aandacht voor psychische componenten. In de benadering maak ik graag gebruik van Mindfulness principes. De term Mindfulnessbased gebruik ik dan ook regelmatig. Meer informatie over Mindfulness.

Behandelmethoden

Om de doelen te behalen maak ik gebruik van vele behandeltechnieken:

Hopelijk heeft u zo een indruk kunnen krijgen hoe ik mijn handelen inricht.
Bij vragen kunt u altijd contact met ons opnemen